Ο Βενιζέλος θέλει να μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

  • Ο Βενιζέλος θέλει να μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
    Φωτογράφος Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το... μνημονιακό ΠΑΣΟΚ ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες δηλώνει έτοιμος για όλα.

Σε συνέντευξή του στο Reuters πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται η συμμαχία είναι ανοιχτή «στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας κομμάτων με στόχο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την έξοδο από το μνημόνιο». Προσθέτει μάλιστα ότι απαιτείται ευρύτερη συναίνεση μετά τις εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή μια μόνο συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετή.

Βενιζέλος: «Θέλουμε να είμαστε εθνικός εταίρος κι όχι απαραιτήτως κυβερνητικός εταίρος, αλλά αν η χώρα μάς χρειάζεται, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως η όποια συμμαχία θα βασίζεται στη δέσμευση για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος, ενός μετα-μνημονίου, χωρίς παρακινδυνευμένες κινήσεις.

Αν και χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ, προειδοποίησε ότι η προεκλογική περίοδος έχει βλάψει την οικονομία της χώρας. Κάλεσε δε τους ευρωπαίους ηγέτες να σεβαστούν την κυριαρχία του ελληνικού λαού και να σταματήσουν τις παρεμβάσεις. «Η Ευρώπη και το διεθνές σύστημα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη νόμιμα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.