Καμμένος: Θα μπούμε στη Βουλή με κόκκινες γραμμές

  • Καμμένος: Θα μπούμε στη Βουλή με κόκκινες γραμμές
    Ο Πάνος Καμμένος, o βουλευτής Τέρενς Κουίκ και ο υποψήφιος Κώστας Κουσουλός κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης των ΑΝΕΛ στο Ζάππειο (φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο. Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσίασε τις παραμέτρους της μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα (όπως και υπέρ γηπέδων για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ). «Θα αναλάβω πρωτοβουλία αμέσως μετά τις εκλογές για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας με την Ένωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος έθεσε το δίλημμα εάν οι πολίτες θέλουν μια αυτοδύναμη «και αλαζονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ή «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τις κόκκινες γραμμές, σε θέματα όπως το Μακεδονικό, το θέμα της Θράκης, τα εθνικά θέματα». Ανέφερε δε ότι μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε μετέχοντας σε κυβερνητικά αξιώματα είτε όχι. «Θα ήθελα θέση υφυπουργού Θρησκευμάτων για το κόμμα μου αλλά δεν θα εκβιάσω για τη συνεργασία», είπε.

Καμμένος: «Είμαστε υπέρ μιας στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία σε ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο».

Από τα πυρά Καμμένου δεν γλίτωσε η ΝΔ την οποία αποκάλεσε «συνονθύλευμα ακροδεξιών, που δεν θα πέρναγαν ποτέ την πόρτα της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, και μελών της Πολιτικής Άνοιξης που δεν τους ήξερε κανείς».

Τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προωθήσει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για επιχειρήσεις στο 7% και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Επίσης έκανε λόγο για ειδικά δικαστήρια όσων αποφάσισαν την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τέλος, είπε ότι δεν θα αποδεχθεί «οποιοδήποτε πρόσωπο προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε ότι έχει προτάσεις για το πρόσωπο που θα πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες και κατέληξε μιλώντας για «εμφυλιοπολεμική επιχειρηματολογία της ΝΔ με την οποία δεν έχουμε καμιά σχέση».