22 Ιανουάριος 2015, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2015, 17:14

5 τρόποι για να απαλλαγούμε από τα πρησμένα μάτια

  • 5 τρόποι για να απαλλαγούμε από τα πρησμένα μάτια
    Φωτ.: flickr.com

Πόσες φορές έχετε εγκαταλείψει τη φιλόξενη αγκαλιά του… κρεβατιού σας το πρωί και φτάνοντας μπροστά στον καθρέφτη έρχεστε αντιμέτωποι με την εξής εικόνα: τα μάτια είναι κόκκινα και πρησμένα μετά από ξενύχτι και το πρόσωπό σας χλομό;

Άμεση ανάγκη να σκαρφιστείτε κάτι για να πάτε στη δουλειά δείχνοντας φρέσκοι και ξεκούραστοι δίχως να χρειαστείτε... γυαλιά ηλίου.

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε όχι έναν, όχι δύο, αλλά πέντε «μαγικούς» τρόπους για να ανακτήσετε τη λαμπερή όψη των ματιών σας μετά από κάθε ξενύχτι:

  1. Χρησιμοποιήστε καθημερινά ενυδατική κρέμα ματιών ή κάποιο ειδικό ενυδατικό ζελέ που διατηρείται στο ψυγείο έτσι ώστε να καταπραΰνετε την ευαίσθητη αυτή περιοχή.
  2. Με την καθοδήγηση του οφθαλμιάτρου προμηθευτείτε σταγόνες τεχνητών δακρύων ή ειδικά κολλύρια που ανακουφίζουν από την ξηρότητα στο εσωτερικό των ματιών.
  3. Τοποθετήστε πάνω στα μάτια για 10 έως 15 λεπτά παγωμένες κομπρέσες με τσάι, γάλα ή χυμό άγουρης ντομάτας που βοηθούν αρκετά στην αποσυμφόρηση του πρηξίματος.
  4. Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό καθώς το ζεστό προκαλεί αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα τα αγγεία κάτω από τα μάτια να είναι πολύ πιο εμφανή.
  5. Βάλτε παγάκια στα μάτια σας, κάτι που καταπολεμά το πρήξιμο των ματιών και απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης.