21 Ιανουάριος 2015, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2015, 16:20

Τι συζήτησε ο Σαμαράς με τον Άνθιμο

  • Τι συζήτησε ο Σαμαράς με τον Άνθιμο
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον Άνθιμο «φλογερό ιεράρχη», κήρυκα της Ορθοδοξίας και κήρυκα των δικαίων του Ελληνισμού και της Μακεδονίας μας.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε μεταξύ άλλων: 

«Ξέρουμε τους επί χρόνια αγώνες σας και την επιθυμία σας να διορθωθούν τα πράγματα και τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας. Παρακαλούμε τον Άγιο Θεό να σας χαρίζει υγεία, δύναμη, φωτισμό, καλή συνεργασία με τους συνεργάτες σας, καλή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της πατρίδας και με τους άλλους συναδέλφους σας όλων των άλλων κομμάτων της ελληνικής επικράτειας, ώστε τουλάχιστον καταρχήν να υπάρξει μια πραγματική, ουσιαστική παρουσία ενότητας του Ελληνισμού εν ονόματι μάλιστα και της κοινής Πίστεώς μας, της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, αλλά και προς το συμφέρον όλου του λαού μας. Ιδιαίτερα για την αγάπη σας και το σεβασμό σας προς την Εκκλησία».