21 Ιανουάριος 2015, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2015, 14:42

Διπλό «όχι» Κουτσούμπα στην πρόταση του Τσίπρα

  • Διπλό «όχι» Κουτσούμπα στην πρόταση του Τσίπρα
    Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL

Δυο φορές «όχι» σε συνεργασία –αλλά και ανοχή– προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι οι κομμουνιστές και οι αριστεροί «ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν να δώσουν τη λευκή επιταγή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνησή του» και σημείωσε ότι αυτό που ζητά η Κουμουνδούρου «είναι να σηκώσουμε λευκή σημαία, να παραδοθούμε, να εγκαταλείψουμε αρχές και αξίες, αγώνες και παρακαταθήκες».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνοντας ότι «δεν απελευθερώνει το λαό» από τα μνημόνια και «δεν του δίνει πίσω όσα του πήραν».

Εξήγησε δε ότι η Κουμουνδούρου ζητά ανοχή για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. «Θέλει το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους να γίνονται μόνο το άλλοθι της υποχώρησής του, της μετάλλαξής του, της κωλοτούμπας του», είπε χαρακτηριστικά. 

Κουτσούμπας σε ραδιοφωνική συνέντευξη: Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ μπορεί να είναι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στόχος του ΚΚΕ είναι να βγει τρίτο κόμμα και όπως είπε υπάρχουν πιθανότητες για κάτι τέτοιο, διότι το ΚΚΕ «το παλεύει και το δικαιούται». Όπως ανέφερε, θα είναι μια πραγματική αντιπολίτευση που θα συμβάλλει υπέρ των εθνικών συμφερόντων κάτι που –όπως τόνισε– δεν θα κάνει το Ποτάμι ή κάποιο άλλο σχήμα.