20 Ιανουάριος 2015, 21:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2015, 21:50

Οι πέντε συν μια πρώτες δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα

  • Οι πέντε συν μια πρώτες δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα

Ζητώντας αυτοδυναμία και υποστηρίζοντας ότι τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι, εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα ανέβασε τους τόνους έναντι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι «ονειρεύεται νέους γύρους εμφυλίου». Για να γίνει πειστικός δε προς αυτό επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ήρεμη δύναμη που εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» και κάλεσε όλους πολίτες «να γυρίσουν τη πλάτη στις ακραίες φωνές του μίσους και της τρομοκρατίας. Να καταδικάσουν με τη ψήφο τους την χρεοκοπημένη στρατηγική του φόβου. Από τη Δευτέρα το κομματικό κράτος θα δώσει τη θέση του στο κράτος δικαίου, την ισονομία και την αξιοκρατία» και ότι «είναι η ώρα που η Ελλάδα της ελπίδας θα νικήσει τον φόβο. Είναι η ώρα που η Ελλάδα του διαφωτισμού θα νικήσει τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό.»

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις έξι πρώτες δεσμεύσεις του:

  • ο αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Αγώνας κοινός με τους λαούς του Νότου αλλά και με τους λαούς και τους εργαζόμενους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις. Για αξιοπρεπείς συντάξεις. Για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σε αυτόν το τόπο.
  • τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι λαθρέμποροι και οι φοροφυγάδες. Αυτοί που γεμίζουν τις λίστες τύπου Λαγκάρντ και οι οποίοι μέχρι σήμερα παρέμειναν ανενόχλητοι. Για αυτούς νοιάζεται και αυτούς προστατεύει ο κος Σαμαράς.
  • τέλος στη διαπλοκή. Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Τέλος στις εξυπηρετήσεις που ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα παρείχε απροκάλυπτα στον εαυτό του και στους φίλους του.
  • αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Με την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.