21 Ιανουάριος 2015, 13:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2015, 13:36

Πέντε μυστικά για μέγιστα οφέλη από την άθληση έξω

  • Πέντε μυστικά για μέγιστα οφέλη από την άθληση έξω
    Φωτ.: Αρχείο ΕΡΑ/ Sam Greenwood

Πρόκειται για μια από τις πιο ευεργετικές συνήθειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με την άποψη των ειδικών και τα αποτελέσματα σχετικών μελετών. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, μας προσφέρει ευφορία και καλή φυσική κατάσταση, ενώ συγχρόνως μας προστατεύει από την εκδήλωση διαφόρων ασθενειών.

Ο λόγος φυσικά για τη σωματική άσκηση, είτε πρόκειται για ομαδικές είτε για ατομικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν όμως κάποια βήματα που αν τα ακολουθήσουμε θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποια είναι αυτά;

  1. Αποφεύγετε την άθληση όταν η ατμόσφαιρα έχει υψηλούς ρύπους και τις ώρες που έχει πολλή κίνηση στους δρόμους. Το καλύτερο είναι να κάνει κανείς π.χ. τζόγκινγκ τις ώρες της ημέρας κατά τις οποίες τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων και της κίνησης είναι χαμηλότερα.
  2. Μην κάνετε άσκηση έχοντας μαζί σας ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα γυμνασμένοι καθώς κινδυνεύετε είτε να διαθέτετε λιγότερο χρόνο στην άσκηση παρατηρώντας τους ή να αισθάνεστε άσχημα για το σώμα σας.
  3. Αθληθείτε μετά μουσικής. Η μουσική δημιουργεί αίσθημα ευφορίας και επηρεάζει θετικά όσους γυμνάζονται.
  4. Να έχετε πίστη στα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης. Οι άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν ότι η γυμναστική ωφελεί την υγεία τους, αποκομίζουν τελικά περισσότερα οφέλη από αυτήν.
  5. Μην τρώτε αμέσως μετά τη γυμναστική αν δεν θέλετε να πάρετε τις θερμίδες που χάσατε. Η προσθήκη θερμίδων αμέσως μετά την καύση τους μπορεί να ακυρώσει τα οφέλη του ιδρώτα που εμφανίστηκαν όσο γυμναζόμασταν.