20 Ιανουάριος 2015, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2015, 17:23

Σαμαράς: «Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός»

  • Σαμαράς: «Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός»
    Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά σε οικογενειακό τυροκομείο στο Μαρκόπουλο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γουλιέλμος Αντωνίου)

Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις διαρροές από τα δεξιά του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «σκλήρυνε» τον πολιτικό του λόγο μιλώντας σε δημάρχους της Ανατολικής Αττικής στο δημαρχείο Μαρκόπουλου. 

«Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός», δήλωσε σχετικά δείχνοντας την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύντομη αυτή ομιλία του τόνισε επίσης ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών και πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας. Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιον κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας».

Φέρνοντας ως παράδειγμα την παραχώρηση σε ιδιώτες δεκατεσσάρων αεροδρομίων, και την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε επίσης ότι «εδώ έχουμε διαφορετικότητα νοοτροπιών και έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Να αναφέρω σχετικά δύο παραδείγματα: τα 14 αεροδρόμια θα τα αφήσουν να μαραζώσουν, η COSCO δεν τους αρέσει. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ, ΑΣΕΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού, τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν γίνονταν».

Στη συνέχεια ο Αντώνης  Σαμαράς έκανε μια βόλτα και στην πόλη του Μαρκόπουλου, όπου συνομίλησε με αρκετούς πολίτες, και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του πηγαίνοντας σε τυροκομείο της περιοχής το οποίο έχει εξαγωγικό χαρακτήρα αποτελώντας μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση.

«Ζήσαμε από κοντά την εικόνα της ελληνικής εξωστρέφειας, της επιχειρηματικής προόδου. Ξεκινάς από κάτι μικρό, έχεις όνειρο και το κάνεις μεγάλο, όπως εδώ ο πρότυπος σταθμός τυροκομείου.

»Με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τα οποία φωτογραφίζουν και δείχνουν τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας όταν έχει και μεράκι, πίστη, εξωστρέφεια, και πιστεύει στην ανάπτυξη. Ανάπτυξη με μειωμένους φόρους. Το λέω απέναντι σ’ εκείνους που με ιδεοληψία θέλουν οι φόροι συνέχεια να ανεβαίνουν. Τέτοιες επιχειρήσεις αποδεικνύουν την τεράστια προοπτική του Έλληνα επιχειρηματία αρκεί να το πιστέψει», δήλωσε ο πρωθυπουργός.