21 Ιανουάριος 2015, 07:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2015, 16:36

Νοτιάδες, ομίχλες και σκόνη από την Αφρική

  • Νοτιάδες, ομίχλες και σκόνη από την Αφρική
    Φωτογράφος Σωτήρης Μπαρμπαρούσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά και ανέμους από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ βορειοανατολικά, προβλέπει σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Κυρίως τις πρωινές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός και στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.