20 Ιανουάριος 2015, 13:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2015, 13:07

Όλα τα είχαμε, οι κοριοί στα κόμματα μας έλειπαν!

  • Όλα τα είχαμε, οι κοριοί στα κόμματα μας έλειπαν!

Πάρτι με... κοριούς έχουν στήσει κάποιοι στα κόμματα, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας! Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα Τα Νέα, και ήδη η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα και με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο στα όσα αναφέρονται για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων κοντά στα γραφεία πολιτικών κομμάτων. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο παρακολουθούνται τα κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, γεννά εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απαντήσει, με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, στα όσα αναφέρει το δημοσίευμα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που πραγματοποίησε την έρευνα από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου, με ειδική συσκευή που προμηθεύτηκε, γίνονταν μετρήσεις σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα γραφεία των κομμάτων, αλλά και σε υπουργεία όπως το Οικονομικών. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα Νέα αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της έρευνας επισκέφθηκαν επανειλημμένως και περιοχές όπου διαμένουν πολιτικοί αρχηγοί.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει πως κάλυψε περισσότερα από 400 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, ενώ διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις.

Σε αυτές καταγράφηκαν:

  • 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα,
  • 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης,
  • 78 «μέτριας» διαβάθμισης,
  • 263 «χαμηλής» διαβάθμισης.

Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος. Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.