20 Ιανουάριος 2015, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2015, 12:34

Ο Γιώργος κλείνει το μάτι στον Τσίπρα και μιλά για την κιθάρα του στο Reuters

  • Ο Γιώργος κλείνει το μάτι στον Τσίπρα και μιλά για την κιθάρα του στο Reuters
    (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Το... μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα κλείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, παρόλο που το Κίνημά του στις μετρήσεις που γίνονται φαίνεται να μην πιάνει το όριο του 3%. Η δήλωσή του έρχεται λίγες ώρες μετά το άνοιγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και σε άλλα κόμματα, εκτός δηλαδή του ΚΚΕ (που έχει πει όχι) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο πρώην πρωθυπουργός βάζει ως προϋπόθεση να συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Η ατάκα βέβαια που κλέβει την παράσταση είναι η εξής: «Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου».

Η τοποθέτηση ήρθε έπειτα από ερώτηση για τις κατηγορίες που δέχεται από πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι με την κίνησή του αποδυναμώνει το κόμμα του πατέρα του. Εκείνος απαντά πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, καθώς το υπάρχον είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις.

«Αυτό δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με μια πλατφόρμα σταθερά υπέρ του ευρώ και υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ο Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε να αποτελέσει μια μετριοπαθή επιρροή στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η ριζοσπαστική αριστερή ρητορική και υποσχέσεις για αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων, έχουν τρομάξει τους επενδυτές», τονίζει στο Reuters.