20 Ιανουάριος 2015, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2015, 09:26

Τι υπόσχεται ο Τσίπρας στη μεσαία τάξη

  • Τι υπόσχεται ο Τσίπρας στη μεσαία τάξη

Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες τόσο ξεκαθαρίζει το πλαίσιο των δεσμεύσεων αλλά και της στρατηγικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε για άλλη μια φορά άνοιγμα στην κοινωνική ομάδα που παραδοσιακά ψήφιζε Νέα Δημοκρατία και δεν είναι άλλη από τη μεσαία τάξη. Σε αυτούς απευθύνθηκε υποσχόμενος κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη θέσπιση αφορολόγητου για όλους στα 12.000 ευρώ. Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους για όσους φοβούνται την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι χρειάζεται εθνική ενότητα, χρειάζεται σύνεση, χρειάζεται προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά έβαλε στο... κάδρο της συγκυβέρνησης εκτός από το ΚΚΕ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι είναι ανοικτό το  ενδεχόμενο συνεργασίας με «δυνάμεις, που αποδεχθούν την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος για την ισχυρή διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «γιατί με τα υλικά του χθες δεν μπορείς να δημιουργήσεις το αύριο.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι είναι κοστολογημένο και μελετημένο σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας.
«Έχουμε μελετήσει μία προς μία τις δαπάνες, δαπάνες που δεν είναι παροχές διότι δεν είναι παροχολογία το να έχεις έγνοια για να μην υπάρχουν πολίτες εν έτη 2015 σε μια ευρωπαϊκή χώρα που να πεθαίνουν από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, δεν είναι παροχολογία να δίνεις ένα πιάτο φαγητό σε 300.000 οικογένειες που σήμερα βρίσκονται με έλλειψη του βασικότερου αγαθού της τροφής. Αντιθέτως τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα θα έχουν διευκόλυνση και ελάφρυνση.»

Εξήγησε επίσης ότι η κυβέρνησή του επιθυμεί «να συμπαρασύρει ιδιωτικές επενδύσεις και πιστεύουμε ότι για να γίνει αυτό, είναι αναγκαίο πρωτίστως να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και να υπάρξουν δημόσιες επενδύσεις.