20 Ιανουάριος 2015, 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2015, 08:49

Σαμαράς: Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη

  • Σαμαράς: Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη

Την κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών στον ΟΑΕΕ υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Παράλληλα δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. «Ως πρώτο βήμα θα υπάρχει μείωση από το 25% στο 22%. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά ώστε να φθάσει από το 1,4% στο 1% του ΑΕΠ και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μείωση θα αρχίσει μέσα στο 2015 κατά 7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τον καταργήσει αλλά δεν ξέρει με τι θα τον αντικαταστήσει» είπε.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του και κάνοντας σύγκριση του δικού του προγράμματος με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται «εξωφρενικά» πράγματα, δηλαδή επαναφορά του μισθολογικού  κόστους του δημοσίου και επαναπροσλήψεις, επανακρατικοποιήσεις, εθνικοποίηση του κλάδου ενέργειας και έχει εξαγγείλει υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο του δημοσίου. Προαναγγέλλει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου από τις καταθέσεις. Επίσης φόρο τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς δεν ξέρουν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.

«Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «θα ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει τελικά νέες θυσίες».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές και πρόσθεσε ότι την επόμενη τετραετία θα έχει την πιο μεταρρυθμιστική και αναγεννητική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος ενώ κλείνοντας την ομιλία του έκανε έκκληση να μην πάει καμία ψήφος χαμένη.