20 Ιανουάριος 2015, 07:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2015, 19:48

Κρύο, ισχυροί άνεμοι και σκόνη από τη βόρεια Αφρική

  • Κρύο, ισχυροί άνεμοι και σκόνη από τη βόρεια Αφρική
    Φωτογράφος Στέφανος Ραπάνης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές περιμένουμε σήμερα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο νότιο Ιόνιο από το απόγευμα  σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Στην Αττική θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τις πρωινές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το απόγευμα. Τη νύχτα στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας θα πέσουν λίγα χρόνια. Τις πρωινές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4  βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών βροχών στις Κυκλάδες από το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.