19 Ιανουάριος 2015, 17:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2015, 18:35

Προκήρυξη από τον «Αναρχικό Κομάντο Νέστορ Μαχνό» έξω από τη Ναυτεμπορική

  • Προκήρυξη από τον «Αναρχικό Κομάντο Νέστορ Μαχνό» έξω από τη Ναυτεμπορική
    Φωτογραφία: naftemporiki.gr

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μαχνό» τοποθετήθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Ναυτεμπορική στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό.

Περίπου στις 14:45 ένας άνδρας τηλεφώνησε στην εφημερίδα υποδεικνύοντας το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο υπήρχε ο φάκελος με την προκήρυξη. Πάνω στον φάκελο αναγραφόταν το όνομα του Χρήστου Πατουχέα, του απότακτου ΕΚΑΜίτη που συνελήφθη και κατηγορείται ότι είναι συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Νέστορ Ιβάνοβιτς Μαχνό, γνωστός και ως «Μπάτκο», ήταν Ουκρανός επαναστάτης αναρχοκομμουνιστής και διοικητής ενός ανεξάρτητου στρατού αναρχικών κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Εμφύλιου Πολέμου.

Πληροφορίες της Ναυτεμπορικής αναφέρουν ότι πράγματι το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που έφτασε στο σημείο βρήκε μια τετρασέλιδη προκήρυξη με την οποία άγνωστοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτου στα Εξάρχεια. Στον ίδιο φάκελο φέρεται να υπήρχε και μία τηλεκάρτα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ελέγξουν για αποτυπώματα τον τηλεφωνικό θάλαμο κοντά στο σημείο.