19 Ιανουάριος 2015, 17:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2015, 20:00

Μια νεαρή Μικρασιάτισσα στον πολιτικό στίβο

  • Μια νεαρή Μικρασιάτισσα στον πολιτικό στίβο

Ανάμεσα στη δημοσιογραφία και την κοινωνιολογία, στην οποία έχει πάρει διδακτορικό, ένα παιδί των Αλησμόνητων Πατρίδων, που μελετά και δουλεύει για την προαγωγή του πολιτισμού του προσφυγικού ελληνισμού, η νεότατη Δέσποινα Αφεντούλη κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής περιφέρειας Αττικής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Αν και στο παρελθόν είχε διατελέσει περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και δημοτική σύμβουλος Διονύσου, ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που η Δέσποινα επιλέγει και επιλέγεται για τον κεντρικό πολιτικό στίβο. 

Το βιογραφικό και η δράση της πλουσιότατα, εμείς όμως θα κρατήσουμε την πρωτοβουλία της για την ίδρυση της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών & Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», της οποίας είναι πρόεδρος. Όπως επίσης και τις καταβολές της από την Κερασούντα του Πόντου, το Σεβδίκιοϊ της Σμύρνης και την Πόλη.

Η δέσμευσή της είναι «ένας αγώνας με ήθος, υπευθυνότητα και συνέπεια».  Οι ψηφοφόροι θα κρίνουν αν η Δ. Αφεντούλη είναι άξια της εμπιστοσύνης τους.