19 Ιανουάριος 2015, 16:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2015, 16:30

Απειλούν τώρα με εγκατάσταση πλατφόρμας οι Τουρκοκύπριοι

  • Απειλούν τώρα με εγκατάσταση πλατφόρμας οι Τουρκοκύπριοι
    Φωτ.Αρχείο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το θράσος τους δεν έχει όρια. Μετά το «Μπαρμπαρός» οι Τούρκοι απειλούν τώρα και με την τοποθέτηση πλατφόρμας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ!

Αντ’ αυτής (της Άγκυρας δηλαδή)... τούτη τη φορά είναι ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκούν, ο οποίος μιλώντας στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα ***Χαβαντίς*** υποστήριξε ότι «θα πρέπει να σκεφτούν [σ.σ.: οι Ελληνοκύπριοι] ότι η πλατφόρμα θα έρθει αύριο εκεί και θα αρχίσει τις εξορύξεις»!

Διατύπωσε μάλιστα το επιχείρημα ότι η κρίση που προέκυψε για το φυσικό αέριο μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα που θα «ανοίξει την πόρτα μιας αλλαγής στην Κύπρο».

Κληθείς να σχολιάσει ότι η NAVTEX έχει δεσμεύσει περιοχές που ανήκουν στον «Νότο», ο Ολγκούν είπε πως αν το «Μπαρμπαρός» έκανε έρευνες στον «Βορρά», θα λεγόταν ότι είναι κίνηση διαχωρισμού.

«Οι έρευνες που γίνονται στον Νότο είναι δείγμα της επιθυμίας για συνεργασία. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη που θα αλλάξει το [υφιστάμενο] καθεστώς».

Όπως υποστήριξε, ο μόνος δρόμος για να αλλάξει το καθεστώς που έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια οι Ελληνοκύπριοι, είναι η NAVTEX και το «Μπαρμπαρός».

«Αυτήν τη στιγμή για την αλλαγή του καθεστώτος και την ανάγκη της αλλαγής του, η μόνη δυναμική που πρακτικά δίνει αυτή τη δύναμη, είναι η NAVTEX και το “Μπαρμπαρός”», κατέληξε ο Εργκιούν Ολγκούν.