19 Ιανουάριος 2015, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2015, 11:47

Δείτε τον Μιχάλη Ζαμπίδη να συντρίβει τον Τούρκο Χαρούν Κίνα (βίντεο)

  • Μιχάλης Ζαμπίδης: Ο τελευταίος αγώνας της σπουδαίας καριέρας του (βίντεο)

Νοκ άουτ από τον 5ο γύρο έβγαλε ο Μιχάλης Ζαμπίδης τον Χαρούν Κίνα, τον Τούρκο αντίπαλό του, κάνοντας τους θαυμαστές του να παραληρούν χθες, στο κατάμεστο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Με τη νίκη του ο Iron Mike πέτυχε την 10η στη σειρά επί Τούρκων αντιπάλων σε ισάριθμους αγώνες και διατήρησε τη ζώνη του πρωταθλητή στο SuperKombat.

Κατά την είσοδο του Μιχάλη στον αγωνιστικό χώρο ακούστηκε από τα ηχεία το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», ενώ το κοινό φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος με τον Έλληνα πρωταθλητή να είναι φανερά συγκινημένος.

Ο Τούρκος αθλητής προσπαθούσε να αποφεύγει τα λακτίσματα του Ζαμπίδη, ωστόσο στον 4ο γύρο δέχθηκε δύο νοκ ντάουν και λίγο πριν να χτυπήσει το καμπανάκι του 5ου γύρου έπεσε νοκ άουτ.

Οι θεατές άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «Ελλάς» και «Ζαμπίδης», ενώ δεν σταματούσαν να χειροκροτούν.

Την απονομή της ζώνης SuperKombat έκανε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ το κύπελλο του νικητή απένειμε στον Μιχάλη ο αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου, Γιώργος Καραγκούνης.

Τη βραδιά παρουσίασε ο Γιώργος Λιανός, με πλήθος επώνυμων να βρίσκονται στο πλευρό του Μιχάλη Ζαμπίδη. Τη μουσική επένδυση της διοργάνωσης IRON CHALLENGE φρόντισε το διεθνές μουσικό συγκρότημα Batala που έδωσε ρυθμό με τα  τύμπανά του, αλλά το κοινό ξεσήκωσαν με τις επιτυχίες τους οι KINGS.

Στο χώρο του γηπέδου έγινε παράλληλα επίδειξη καποέιρα από την ομάδα Capoeira Jacobina Arte.