19 Ιανουάριος 2015, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2015, 09:39

Οι Μικρασιάτες έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

  • Οι Μικρασιάτες έκοψαν τη βασιλόπιτά τους
  • Οι Μικρασιάτες έκοψαν τη βασιλόπιτά τους
  • Οι Μικρασιάτες έκοψαν τη βασιλόπιτά τους
  • Οι Μικρασιάτες έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Ενωμένοι και αποφασισμένοι για μια πιο δυναμική χρονιά έκοψαν και φέτος την πίτα τους οι Μικρασιάτες. Τα μικρασιατικά σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) και έτσι όλοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στην αίθουσα Ρ. Βελεστινλής στο Σύνταγμα για να ανταλλάξουν ευχές.

Τους συλλόγους, τους φορείς και τους καλεσμένους καλωσόρισε η υπεύθυνη των συλλόγων Ελπίδα Μπρούμου, ενώ ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήλογλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων και τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί από πλευράς ομοσπονδίας για το 2015.

Καλεσμένος ήταν ο φιλόλογος Θεόδωρος Κοντάρας, ο οποίος μίλησε για τα έθιμα του 12ημέρου στη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια τιμήθηκε από την ΟΠΣΕ με το μετάλλιο της ομοσπονδίας για τη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην ανάδειξη του λαογραφικού πλούτου της Μικράς Ασίας. Ο καλεσμένος ήταν και τυχερός αφού κέρδισε το κωνσταντινάτο φλουρί της βασιλειόπιτας.

Η εκδήλωση πήρε… χρώμα από τα τραγούδια της χορωδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εφέσου Μελίσματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σπύρος Τζόκας, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης, η υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Δέσποινα Αφεντούλη και ο νομικός σύμβουλος της ΟΠΣΕ Κων/νος Κατερινόπουλος.

*Με πληροφορίες από τον ιστότοπο mikrasiatis.gr