19 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2015, 21:08

Νοτιάδες με βροχές σήμερα Δευτέρα

  • Νοτιάδες με βροχές σήμερα Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο μέχρι 7 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14°C. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου μέχρι το απόγευμα πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως το πρωί. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17°C. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 17°C.