18 Ιανουάριος 2015, 07:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2015, 03:46

Νοτιάδες, συννεφιές και βροχούλα σήμερα Κυριακή

  • Νοτιάδες, συννεφιές και βροχούλα σήμερα Κυριακή

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπει για σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 16°C.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 12°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14°C. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και αργότερα και στα υπόλοιπά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17°C. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 17°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 16°C.