Δεσμεύσεις Σαμαρά-Τσίπρα για όσους δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο

  • Δεσμεύσεις Σαμαρά-Τσίπρα για όσους δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
    Φωτογράφος: Radek Pietruszka / EPA

Σαμαράς και Τσίπρας δεσμεύονται με ανακοινώσεις τους ότι θα προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση για να ρυθμίσουν την περίπτωση των 70.000 Ελλήνων που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο και τώρα δέχονται ένα ισχυρό πλήγμα μετά την ανατίμησή του.

Από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται ότι: «Ένας από τους πρώτους νόμους που θα κατατεθεί στη Βουλή, αμέσως μετά τις εκλογές, θα είναι αυτός που θα ρυθμίζει το ζήτημα που προέκυψε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες σε βάρος 70.000 δανειοληπτών, μετά τις εξελίξεις με το ελβετικό φράγκο. Από χθες, άλλωστε, και από την πρώτη στιγμή, ο Πρωθυπουργός είχε επαφές για το θέμα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και με τους διοικητές των συστημικών τραπεζών».

Από τη μεριά της η Κουμουνδούρου τονίζει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το δεδομένο, ότι ήδη πολλοί δανειολήπτες σε ισοτιμία ελβετικού φράγκου, που προσφεύγουν στα δικαστήρια, (κάτι που αναμένεται να λάβει μαζική έκταση το αμέσως προσεχές διάστημα), δικαιώνονται, παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και επιφυλάσσεται να επιλύσει το θέμα νομοθετικά, εναρμονίζοντας την Ελληνική Νομοθεσία με τις δικαστικές αποφάσεις, ώστε να ανακουφίσει τους Έλληνες Πολίτες σε αυτές τις τόσο δραματικές οικονομικές συνθήκες».