16 Ιανουάριος 2015, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2015, 15:23

«Να διδαχτούμε από τους Μικρασιάτες» προτείνει ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

  • «Να διδαχτούμε από τους Μικρασιάτες» προτείνει ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

Η κρίση στην Ελλάδα και το μήνυμα που μπορούν να πάρουν οι σύγχρονοι Έλληνες από τους Μικρασιάτες προγόνους τους ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες».

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου ευχήθηκε στον κόσμο καλή χρονιά και συμπλήρωσε: «παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, μπορούμε να διδαχτούμε από τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τις δυστυχίες τους οι πρόγονοί μας Μικρασιάτες και να βαδίσουμε με τόλμη στο μέλλον».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το ΔΣ του συλλόγου απένειμε τιμητική διάκριση σε δύο μέλη του συνδέσμου για την συνεχόμενη και αδιάλειπτη παρουσία τους τόσο στο σύλλογο όσο και στην τοπική κοινωνία. Ο Δημήτρης Κουμπιάς, δημοσιογράφος και εκδότης, και η Δήμητρα Βασιλειάδη, οικονομολόγος και συγγραφέας, συγκινημένοι αναφέρθηκαν στην προσφυγιά και τη Ν. Φιλαδέλφεια των παιδικών και νεανικών τους χρόνων, καθώς επίσης και στην ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα του Συνδέσμου Μικρασιατών.

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη νεοσύστατη χορωδία του Συνδέσμου Μικρασιατών. Η χορωδια αποτελείται κυρίως από παιδιά, μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, με καθηγήτρια μουσικής την αντιπρόεδρο Ειρήνη Αμαξοπούλου και χοράρχη τον Μάνο Μπαρίκο.