16 Ιανουάριος 2015, 14:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2015, 14:25

Η Περιφέρεια Αττικής σε επιφυλακή μετά το σεισμό

  • Σεισμός 4,2 βαθμών στην Αττική
    (Φωτ. αρχείου)

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής λόγω του σεισμού που εκδηλώθηκε στις 8:32 το πρωί, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε τελικά μέγεθος 3,2 Ρίχτερ και επίκεντρο 7 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας, στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του εστιακού βάθους, αυτό ήταν στα 12 χλμ. και όχι στα 5 χλμ., όπως αρχικά είχε υπολογιστεί.

«Από το σεισμό δεν κατεγράφησαν ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά η Περιφέρεια Αττικής. Ακόμη, κρίθηκε αναγκαίο μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας να μείνουν για δύο ώρες εκτός σχολικών αιθουσών.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται επίσης ότι παραμένει σε επιφυλακή αλλά και «σε άμεση συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) δεδομένου ότι τέτοιου τύπου ασθενείς σεισμοί κάτω από τον οικιστικό ιστό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής».

Καθησυχαστικοί πάντως ήταν οι σεισμολόγοι που μίλησαν στα ΜΜΕ.

Με δηλώσεις του στο newsbomb.gr o Αθανάσιος Γκανάς, γεωλόγος-σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, σημείωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γαλάτσι, στο Άλσος Βεΐκου, και τόνισε πως μέσα στο τελευταίο δίμηνο το συγκεκριμένο τοπικό ρήγμα έχει δώσει 31 μικρούς σεισμούς από 1,4 έως 3,2 ο σημερινός. Οι επιστήμονες μελετούν το φαινόμενο και ιδιαίτερα το ρήγμα στο Γαλάτσι, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ