16 Ιανουάριος 2015, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2015, 15:11

Ιτς πιλάφ

  • Ιτς πιλάφ

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή από τα σεντούκια της πολίτικης κουζίνας!

ΥΛΙΚΑ
  • 4 φλ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. σταφίδες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. συκωτάκια αρνίσια ή πουλερικών
  • 4 κ.σ. κουκουνάρια
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • αλάτι
  • 5 φλ. νερό ή ζωμό κρέατο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεπλένουμε το ρύζι.
  2. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να «σταθεί» για μισή ώρα.
  3. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι με νερό ώσπου να φουσκώσουν και τις σουρώνουμε.
  5. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κουκουνάρια και το κρεμμύδι για
    3-4 λεπτά, να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί για 3-4 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το πιπέρι, το ζωμό κρέατος ή το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  8. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
  9. Σουρώνουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να «σταθεί» για 10-15 λεπτά.
  10. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Σερβίρουμε το ρύζι σκέτο ή σαν συνοδευτικό με κάποιο άλλο φαγητό της επιλογής μας.