16 Ιανουάριος 2015, 12:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2015, 12:19

Τσίπρας: Ιδού η Ρόδος και... ιδού το πήδημα για αυτοδυναμία

  • Τσίπρας: Ιδού η Ρόδος και... ιδού το πήδημα για αυτοδυναμία
    Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ)

Με πακέτο παροχών συνεχίζει την πορεία του προς τις κάλπες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Ρόδο, τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα.
  • Όχι αύξηση ΦΠΑ στον τουρισμό και στα ακριτικά νησιά.
  • Επανεξέταση του πλαισίου της ακτοπλοΐας με προοπτική δημόσιου φορέα.
  • Διευθέτηση του χρέους.
  • Απομάκρυνση της τρόικας από την Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες ζητώντας την αυτοδυναμία: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση».

Επεισόδιο προκλήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα του Ροδινιού, οπαδός της ΑΕΚ που βρισκόταν στην αίθουσα και κρατούσε κασκόλ άρχισε να φωνάζει συνθήματα για το γήπεδο του Δικεφάλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο άνδρας απομακρύνθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του Τσίπρα (χωρίς κομψότητα), παρότι ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε για έναν δημοκρατικό χώρο λέγοντας ότι ακόμα και οι αντιδράσεις και τα συνθήματα είναι καλοδεχούμενα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με καλή πίστη, χωρίς να εκβιάσει ή να τρομοκρατήσει κανέναν, και τόνισε ότι δεν πρόκειται και ο ίδιος να δεχθεί εκβιασμούς και τρομοκράτηση, προσθέτοντας ότι «Δεν πάει άλλο με το βραχνά του χρέους και των μνημονίων της καταστροφής.  Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι».