15 Ιανουάριος 2015, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2015, 16:33

2ο Ποντίων League: Ποδοσφαιρικό πάθος

  • 2ο Ποντίων League: Οι ποντιακές ομάδες ξανά στη σέντρα – Αναλυτικά οι αγώνες

Με ζήλο και ποδοσφαιρικό πάθος συνεχίζεται το 2ο Ποντίων League, o A΄ γύρος της A΄ φάσης του οποίου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου με το αναβληθέν παιχνίδι μεταξύ των συλλόγων της Αυγής και του Πολυδενδρίου (την ημέρα που είχε οριστεί ο αγώνας ο πρώτος πραγματοποιούσε τον ετήσιο χορό του).

Ένα ακόμη αναβληθέν (λόγω κακοκαιρίας) παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα, 15 Ιανουαρίου, μεταξύ των ομάδων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Ποντίων Ωραιοκάστρου.

Με τους δύο αυτούς αγώνες θα έχουν διεξαχθεί συνολικά 18 παιχνίδια για τον Α΄ γύρο της Α΄ φάσης και θα ακολουθήσουν άλλα τόσα για τον Β΄ γύρο της ίδιας φάσης, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου.

Στη Β΄ φάση θα περάσουν οι δύο πρώτοι από τον κάθε έναν από τους τρεις ομίλους, καθώς και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Προς το παρόν τα πράγματα είναι ρευστά και στους τρεις ομίλους, αν και κάποιες ομάδες δείχνουν ότι είναι πιο κοντά στην πρόκριση. Ειδικότερα, στον Α΄ όμιλο προπορεύεται η ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης και ακολουθεί ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου». Λίγο πιο πίσω βρίσκεται η ομάδα του συλλόγου από το Κορδελιό, ενώ τελευταία είναι η ομάδα των Συκεών.

Στον Β΄ όμιλο πρώτη και σχεδόν σίγουρη για την πρόκριση στην επόμενη φάση –χρειάζεται μόλις μία ισοπαλία– είναι η ομάδα του συλλόγου της Πολίχνης. Ακολουθεί η ομάδα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και πιο πίσω βρίσκονται οι ομάδες από τους συλλόγους των Αμπελοκήπων και του Ωραιοκάστρου.

Ο τρίτος είναι χαρακτηρισμένος ως ο «όμιλος-φωτιά», αφού η κληρωτίδα έφερε και τους τρεις περσινούς φιναλίστ. Κατά κοινή ομολογία σε αυτόν παίζεται το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα τα πράγματα να είναι πολύ ρευστά. Φίλυρο, Πολυδένδρι και Αυγή δίνουν μεγάλη μάχη για την πρόκριση, ενώ στο παιχνίδι παραμένει και η τέταρτη ομάδα, αυτή της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος για την ενίσχυση των ομάδων. Σύμφωνα με τους κανόνες, οι ομάδες μπορούν να ενισχυθούν μόνο με εν ενεργεία μέλη των συλλόγων τους, τα οποία θα πρέπει να έχουν εγγραφεί πριν από τις από 3 Νοεμβρίου 2011, ημερομηνία έναρξης του τουρνουά. 

Ρωμανός Κοντογιαννίδης