Σπίτια της ομάδας Ξηρού ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

  • Σπίτια της ομάδας Ξηρού ψάχνει η Αντιτρομοκρατική
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα διάσταση στην υπόθεση με πυρήνα τον Χριστόδουλο Ξηρό δίνει η κινηματογραφική σύλληψη των δύο φερόμενων συνεργατών του στο κέντρο της Καλαμάτας. Η Αντιτρομοκρατική έκανε φύλλο και φτερό το πατρικό σπίτι του 54χρονου απότακτου ΕΚΑΜίτη στη Μάνη, στο οποίο μετά τη σύλληψη του Ξηρού είχε καταφύγει μαζί με τον 37χρονο Αλβανό.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται και άλλα δύο διαμερίσματα, ένα στον Κολωνό και ένα στη Γλυφάδα. Το διαμέρισμα του Κολωνού, κοντά στη Λένορμαν, είχε νοικιαστεί από τον «Θεοχάρη», τον Αλβανό βαρυποινίτη.

Μαζί με την Αγγελική, την 22χρονη φοιτήτρια που καταζητείται αφού θεωρείται ότι συμμετείχε στην ομάδα υπόθαλψης και υποστήριξης, εμφανίζονταν ως ζευγάρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί με το πραγματικό διαβατήριο του συλληφθέντα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων το ζευγάρι –που σε άλλους έλεγε ότι είναι αρραβωνιασμένο και σε άλλους παντρεμένο– πήγαινε στο σπίτι μόνο τα βράδια. Αξιωματικοί επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται σε δρόμο που οδηγεί κατευθείαν, χωρίς κανένα φανάρι, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, και λένε με νόημα ότι είναι σε ιδανική θέση για κάποιον που θέλει να διαφύγει είτε προς τη Λαμία είτε προς την Κόρινθο.

Ωστόσο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έφυγαν με άδεια χέρια και από τα τρία σπίτια αφού δεν βρέθηκε οπλισμός. Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στον εντοπισμό και άλλων συνεργατών του Ξηρού οι οποίοι εκτιμάται ότι θα συμμετείχαν στη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι έρευνες εστιάζουν σε ένα πρόσωπο που φέρεται να είχε νοικιάσει κρησφύγετο στο Λουτράκι.

Και ο απότακτος και ο «Θεοχάρης» θα απολογηθούν την Παρασκευή. Αρνούνται τα πάντα και υποστηρίζουν ότι στην Καλαμάτα βρίσκονταν για να μαζέψουν ελιές και να βοσκήσουν πρόβατα.

Στη γιάφκα της Αναβύσσου η Αντιτρομοκρατική έχει βρει αποτυπώματα του Αλβανού ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποδείχθηκε ότι υπήρχε συχνή επικοινωνία με τον απότακτο αστυνομικό. Ο 37χρονος ήταν εκείνος που γνώρισε τον ΕΚΑΜίτη με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Κατά διαβολική σύμπτωση ο πρώην αστυνομικός είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση σύλληψης των μελών της 17Ν στη Λουίζης Ριανκούρ, η οποία κατέληξε σε φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία.