15 Ιανουάριος 2015, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2015, 12:33

Ο Ερντογάν ο... Μεγαλοπρεπής σε νέες περιπέτειες

  • Ο Ερντογάν ο... Μεγαλοπρεπής σε νέες περιπέτειες

Κι επειδή η μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή για τον λάτρη της υπερβολής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε να ξαναεμφανίσει την βγαλμένη από χολιγουντιανή ταινία προεδρική φρουρά που φοράει στολές από τα «16 κράτη τα οποία έχει ιδρύσει η Τουρκία», για όλους όσοι δεν την πρόσεξαν.

Οι επίλεκτοι άνδρες της φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας, μετά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, σήμερα υποδέχθηκαν και τον Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος επιθεώρησε το άγημα περπατώντας πάνω σε τυρκουάζ χαλί.

Ο... σουλτάνος Ερντογάν άλλαξε και το χρώμα του χαλιού που ανέκαθεν ήταν σε κάποια απόχρωση του κόκκινου. Η αλλαγή έγινε, φέρεται να είπε, γιατί το τυρκουάζ είναι πιο αντιπροσωπευτικό της τουρκικής ταυτότητας, λόγω της εγγύτητας της χώρας με την θάλασσα.

Στη διάρκεια της υποδοχής του Αζέρου προέδρου η στρατιωτική μπάντα έπαιζε εμβατήριο, η σύνθεση του οποίου έγινε με αφορμή την 90η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Υπομονή λίγες ώρες για να μάθουμε τι σκέφτονται οι χιουμορίστες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη γειτονική χώρα και τι εκπλήξεις θα επιφυλάξουν στον Τούρκο πρόεδρο αυτή τη φορά...