Ψινάκης και Πατούλης διοργανώνουν διαμαρτυρία για την επιστροφή των Γλυπτών

  • Ψινάκης και Πατούλης διοργανώνουν διαμαρτυρία για την επιστροφή των Γλυπτών
    Ηλίας Ψινάκης και Γιώργος Πατούλης ανταλλάσσουν χαιρετισμό μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου (φωτ.: Β. Βαρδουλάκης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό το φως των κεριών διοργανώνουν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο πρώτος είναι και υπεύθυνος για τις  διεθνείς δημόσιες σχέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καθώς και επικεφαλής πρωτοβουλίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 20:00 έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ψινάκης και Πατούλης έδωσαν την Τετάρτη κοινή συνέντευξη Τύπου απευθύνοντας κάλεσμα όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στους συναδέλφους τους. Και οι δύο τόνισαν ότι πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης. Η ερχόμενη Κυριακή, άλλωστε, δεν επελέγη τυχαία. Είναι η μέρα που επιστρέφουν στο Λονδίνο τα γλυπτά του Παρθενώνα που είχαν σταλεί ως δάνειο στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Το κάλεσμα των δημάρχων εντάσσεται και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Αμφικτυονίας αρχαίων δήμων της χώρας, με έδρα τον Μαραθώνα, που στόχο θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.