14 Ιανουάριος 2015, 13:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2015, 13:27

Καραμανλής: Δίνουμε τη μάχη για ισχυρή Νέα Δημοκρατία

  • Αποστάσεις από την επιλογή Πολύδωρα για το ΕΣΡ παίρνει ο Κ. Καραμανλής
    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

O Κώστας Καραμανλής, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, έσπασε τη σιωπή του για να στηρίξει την παράταξη που με συνέπεια υπηρέτησε. Στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα τονίζοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερή προσήλωση στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης.

»Χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών. Αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Όσο ισχυρότερη η Νέα Δημοκρατία τόσο ασφαλέστερο το μέλλον για τον τόπο. Για όλους αυτούς τους λόγους θα δώσουμε και πάλι τη μάχη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.

Στη Θεσσαλονίκη για τον έτερο Καραμανλή και τη ΝΔ

Η πρώτη προεκλογική εμφάνιση του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (στην οποία είναι και πάλι υποψήφιος) θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων.

Το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στη συνέχεια θα πάει στα γραφεία της Διοικούσας της ΝΔ, όπου θα έχει συνάντηση με τους συνυποψηφίους του βουλευτές σε Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης. Το βράδυ της Παρασκευής θα δώσει το παρών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του εξαδέλφου του Κώστα Καραμανλή (που είναι υποψήφιος στις Σέρρες). Πέραν αυτής της πρώτης επαφής με τοπικά στελέχη ο πρώην πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.


Από παλαιότερη συνάντηση των δύο πολιτικών

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αυτή έχει τη δική της σημασία. Ο περιφερειάρχης, που έχει κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ εδώ και καιρό, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε είχε κατεβεί ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ύστερα από πρόταση που του είχε κάνει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Παρά την καλή τους σχέση, ωστόσο, οι δύο άντρες έχουν πολύ καιρό να συναντηθούν, ενώ ο Κ. Καραμανλής ακόμα δεν τον έχει επισκεφθεί στα γραφεία της Περιφέρειας.