14 Ιανουάριος 2015, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2015, 17:46

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

  • Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στη φετινή κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης, παρουσία προσωπικοτήτων και του δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη νεοσύστατη χορωδία του συλλόγου, η οποία έψαλε χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Στάθη Ουλκέρογλου. Κατόπιν, ο πρόεδρος της Ένωσης Χάρης Σαπουντζάκης, εμφανώς συγκινημένος, καλωσόρισε τον κόσμο και έδωσε τις ευχές του για καλή χρονιά.

Στην ομιλία του ο Χ. Σαπουντζάκης, που κλείνει 30 χρόνια στη θέση του προέδρου, έκανε συνοπτικό απολογισμό των δραστηριοτήτων της χρονιάς δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη πλέγματος συνεργασιών με φορείς και σωματεία και σε κοινές προσπάθειες οργάνωσης κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προοπτικές συνεργασίας με το Δήμο της Σπάρτης Πισιδίας (İsparta). Αντιπροσωπεία του συλλόγου είχε βρεθεί στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου κατά τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος έγινε με όλες τις τιμές χοροστατούντος του μητροπολίτη Πισιδίας Σωτηρίου. Νομάρχης και δήμαρχος είχαν υποδεχτεί φιλόξενα την ελληνική αντιπροσωπεία.

Κατά την εκδήλωση της Ένωσης απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Τούρκο φίλο του συλλόγου Νουρί Ερτζετίν, ο οποίος συνεχίζοντας το έργο του πατέρα του, Εκρέμ, βρίσκεται πάντα δίπλα στους Έλληνες επισκέπτες της Σπάρτης. Ο Νουρί Ερτζετίν κυκλοφόρησε πρόσφατα βιβλίο του για την ιστορία της πόλης, στο οποίο αναδεικνύεται η παρουσία του ελληνορθόδοξου στοιχείου στη Σπάρτη, με σπάνια αποτύπωση των ναών, των σχολείων και των σπιτιών των Ελλήνων.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κόσμος επισκέφθηκε την έκθεση «Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του '22: Ν. Ιωνία», που διοργανώνεται σε συνεργασία της Ένωσης Σπάρτης με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Δήμο Ν. Ιωνίας.