21 Ιούνιος 2013, 07:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:29

Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού 2013: Το σημερινό Doodle της Google

  • Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού 2013: Το σημερινό Doodle της Google

Αφιερωμένο στην πρώτη μέρα του Καλοκαιρού είναι το σημερινό Doodle της Google.

Σήμερα 21 Ιουνίου 2013 είναι η πρώτη μέρα του Καλοκαιριού και η Google την γιορτάζει με ένα πρωτότυπο και δροσερό doodle!

Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, η 21η Ιουνίου κάθε έτους, είναι η ημέρα που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Αν και στη χώρα μας οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ηλιόλουστες ημέρες μάς έχουν βάλει σε καλοκαιρινή διάθεση ήδη από τον Μάιο, το Θερινό Ηλιοστάσιο συμπίπτει με τις πρώτες μεγάλες ζέστες της σεζόν θυμίζοντάς μας ότι το καλοκαίρι βρίσκεται ακόμα μπροστά...

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.

Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης.

Μια πενταμελής οικογένεια αντικαθιστά τα γράμματα της Google και ένα κύμα τους καλύπτει τμηματικά.

Το καλοκαίρι ξεκινά επισήμως στη χώρα μας και στις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, με το ηλιοστάσιο, όταν η μέρα έχει πλέον την μεγαλύτερη διάρκειά της. Στο νότιο ημισφαίριο υπάρχει αντιστοίχως χειμερινό ηλιοστάσιο όταν αρχίζει ο χειμώνας.

Τι στιγμή του θερινού ηλιοστασίου, ο Ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πορείας του στον ουρανό της Γης και έτσι η μέρα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια.

Η ακριβής ώρα Ελλάδος του ηλιοστασίου θα είναι σήμερα Παρασκευή στις 08:04 το πρωί.

Στο Doodle που είναι δημιουργία του καλλιτέχνη Christoph Niemann ξεχωρίζει το παιχνίδι στη θάλασσα!

Tags