14 Ιανουάριος 2015, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2015, 19:42

Έτσι μοιάζει η Ελλάδα από το διάστημα

  • Ιδρύεται η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία
  • Έτσι μοιάζει η Ελλάδα από το διάστημα

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Κάθε ημέρα κάνει 15,7 περιστροφές. Κατοικείται συνεχώς από τις 2 Νοεμβρίου 2000, οπότε και έφτασε στο Σταθμό το πρώτο πλήρωμα. 

Αποτέλεσμα της συνεχούς ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα δεν είναι μόνο τα ερευνητικά δεδομένα που στέλνονται στη Γη αλλά και… φωτογραφίες που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανεβαίνουν στο λογαριασμό της NASA στο Twitter.

#Greece and #Turkey from space, captured by #AstroButch aboard the @Space_Station. pic.twitter.com/ZdBZpbQ5g1 
— NASA (@NASA) January 13, 2015

Αυτή τη φορά το «κλικ» των αστροναυτών έδωσε μια φωτογραφία της Ελλάδας από το διάστημα αλλά και μια δεύτερη στην οποία φαίνονται οι ακτές της Τουρκίας. Όπως είναι φυσικό, η ανταπόκριση των χρηστών ήταν εντυπωσιακή όχι μόνο εξαιτίας των retweet που έγιναν στο ποστ της NASΑ αλλά και εξαιτίας των σχολίων.

«Μπορείτε να δείτε από εκεί πάνω και το νέο μας προεδρικό παλάτι;», ρωτάει ένας χρήστης τους αστροναύτες αναφερόμενος στο νέο προεδρικό μέγαρο του Ταγίπ Ερντογάν. Άλλοι πάλι γράφουν για την ομορφιά του πλανήτη μας ενώ δεν λείπουν και τα μηνύματα φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.