14 Ιανουάριος 2015, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2015, 10:36

Συνελήφθησαν συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού

  • Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Χριστόδουλος Ξηρός
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Δύο άτομα, που καταζητούνταν ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου εξετάζονται.

Πρόκειται για έναν Έλληνα ηλικίας 54 ετών και έναν αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας, 37 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε νοικιάσει το σπίτι της Αναβύσσου όπου συνελήφθη ο Ξηρός. Ο Αλβανός μάλιστα παρουσιαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με το όνομα Θεοχάρης.

Οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Ξηρού συνελήφθησαν με βάση εντάλματα του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, που είχαν εκδοθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να ανακοινωθούν νεότερα στοιχεία εντός της ημέρας.