14 Ιανουάριος 2015, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2015, 10:32

Οι Σκοπιανοί «βάφτισαν» συνεδριακό τους κέντρο «Μέγας Αλεξάνδρος»

  • Πώς κατασκευάστηκε το τεχνητό «Μακεδονικό» έθνος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Σκοπιανών. Συνεχίζοντας στη γραμμή της αδιαλλαξίας τους, αποφάσισαν να μετονομάσουν το συνεδριακό κέντρο των Σκοπίων «Univerzalna Sala», το οποίο υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεδριακό κέντρο «Μέγας Αλέξανδρος»! Το εν λόγω συνεδριακό κέντρο είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτήρια της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ και κατασκευάστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό στα Σκόπια το 1963, με δωρεές που έγιναν από πολλές χώρες.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, τα τελευταία χρόνια, έχει προχωρήσει σε μετονομασίες αεροδρομίων, σταδίων και δρόμων, δίνοντας σε αυτά ονόματα ιστορικών προσωπικοτήτων της αρχαίας Μακεδονίας. Το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχει μετονομαστεί σε «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος», το στάδιο της πόλης των Σκοπίων σε «Αρένα Φίλιππος Β΄», ενώ η εθνική οδός που οδηγεί προς την Ελλάδα έχει μετονομαστεί σε «Αυτοκινητόδρομος Μέγας Αλέξανδρος». Οι Σκοπιανοί έχουν ακόμα προχωρήσει στην τοποθέτηση τεράστιων αγαλμάτων του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στο κέντρο της πρωτεύουσάς τους.

Όλα αυτά προφανώς για να αποκτήσουν μια ταυτότητα που ιστορικά ποτέ δεν είχαν, με την ανοχή μάλιστα κρατών αλλά και του ΟΗΕ, που παρακολουθούν ως θεατές την παραποίηση της ιστορίας.