14 Ιανουάριος 2015, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2015, 09:12

Σάλος με το διαγωνισμό «Μις Στρινγκ» για ανήλικα κορίτσια (φωτο)

  • Σάλος με το διαγωνισμό «Μις Στρινγκ» για ανήλικα κορίτσια (φωτο)
  • Σάλος με το διαγωνισμό «Μις Στρινγκ» για ανήλικα κορίτσια (φωτο)
  • Σάλος με το διαγωνισμό «Μις Στρινγκ» για ανήλικα κορίτσια (φωτο)

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο και οι φωτογραφίες από διαγωνισμό ομορφιάς για ανήλικα κοριτσάκια στην Κολομβία, όχι επειδή δεν έχει ξαναγίνει αλλά γιατί εδώ τα παιδιά υποχρεώνονται να φορούν προκλητικά μαγιό και να χορεύουν σαν ενήλικες γυναίκες.

Ο διαγωνισμός «Μις Ταγνκίτα», δηλαδή «Μις Στρινγκ» που έγινε την Κυριακή, στο πλαίσιο φεστιβάλ στην πόλη Μπαρμπόσα, έχει προκαλέσει σάλο και στο εσωτερικό της Κολομβίας, όπου παρατηρείται άνοδος της παιδικής πορνείας.

«Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος» ανέφερε ο Ρότσιο Γκαλεάνο, δήμαρχος της πόλης, σημειώνοντας ότι τα ανήλικα κορίτσια συμμετείχαν με γονική συναίνεση.

Απόλυτα αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες η οποία με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτήρισε το διαγωνισμό «ντροπή», που προκαλεί μια «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Χαρακτηρίζοντας «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διαγωνισμό η Κριστίνα Πλάζες ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών αλλά και των γονέων.