20 Ιούνιος 2013, 22:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:29

Θρίλερ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών!

  • Διαφωνία για το αντιρατσιστικό. Νέα συνάντηση

Θρίλερ με τη σύσκεψη στο Μαξίμου. Βενιζέλος και Κουβέλης συγκαλούν τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους.

Οι Βενιζέλος και Κουβέλης βγήκαν από την σύσκεψη και ζήτησαν την σύγκληση των Κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Στις 22.00 έγινε γνωστό ότι οι Βενιζέλος και Κουβέλης θα συγκαλέσουν σε έκτακτη συνεδρίαση τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Ως εκ τούτου η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών διεκόπη. Δεν έχει καταστεί σαφές εάν οι πολιτικοί αρχηγοί θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Βενιζέλος:«Θα έχουμε μία μακρά και πολύ δύσκολη νύχτα απόψε» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του πριν από την σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζητά 6μηνες συμβάσεις αντί για 3μηνες που προτείνει ο Πρωθυπουργός

22:10 Επικρατεί σιγή ασυρμάτου. Σε λίγη ώρα αναμένεται να αναχωρίσουν από το Μαξίμου οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προκειμένου να μεταβούν στα γραφεία των κομμάτων τους.

Στις 20.50 έφτασε στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς, άρτι αφιχθείς από τη Βιέννη όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Πέντε λεπτά αργότερα, μετέβη εκεί ο κ. Κουβέλης και στις 20.59 ο κ. Βενιζέλος, οπότε και ξεκίνησε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ολοκληρώθηκε κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της 5μελούς Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ζητά να ανασταλεί η απόφαση των Στουρνάρα και Κεδίκογλου για την κατάργηση της ΕΡΤ. Σκληρή στάση κράτησε η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δικηγόροι της, κατά την διάρκεια της ακρόασης τους. Μεγάλη συζήτηση έγινε και για τις ψηφιακές συχνότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται αργά το βράδυ.

Και ενώ η σύσκεψη είχε ξεκινήσει με αργοπορία λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού, δεν πέρασε μία ώρα και έγινε γνωστή η είδηση πως στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ έχει δοθεί η εντολή να συγκλιθούν εκτάκτως οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προκειμένου να μεταβούν εκεί οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να τους ενημερώσουν.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως η κρίσιμη σύσκεψη τελειώνει πολύ γρήγορα και κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό! Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε μία πρόταση την οποία οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θέλουν να την καταθέσουν και στους βουλευτές έτσι ώστε να πάρουν το πράσινο φως ή το άλλο δυσμενές σενάριο είναι πως ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων επιθυμεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Πηγή: madata.gr