Φιλιππίδης και Στεφανίδη οι κορυφαίοι του ελληνικού στίβου για το 2014

  • Φιλιππίδης και Στεφανίδη οι κορυφαίοι του ελληνικού στίβου για το 2014

Ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου από τον Κώστα Φιλιππίδη και ένα ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού από την Κατερίνα Στεφανίδη, είναι δύο από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού για το 2014.

Το 2015, όμως, έφερε ακόμα μία διάκριση για τους δύο επικοντιστές, λίγο διαφορετική αυτή τη φορά. Με βάση την ψηφοφορία που διενεργήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, Φιλιππίδης και Στεφανίδη αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι μεταξύ των Ελλήνων αθλητών στίβου για τη χρονιά που πέρασε.

Ο Κώστας Φιλιππίδης συγκέντρωσε το 50% των ψήφων ενώ δεύτερο με 29% ήταν το ασημένιος πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας. Στην τρίτη θέση με 11% ο Λυκούργος Τσάκωνας που τερμάτισε έβδομος στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης στα 100 μ.

Στις γυναίκες, η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε κορυφαία συγκεντρώνοντας το 51% των προτιμήσεων. Δεύτερη ήταν η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου (23%) και τρίτη η εμποδίστρια Ελισάβετ Πεσιρίδου (11%).

Η αθλήτρια που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν αναδείχθηκε κορυφαία Νεάνιδα της χρονιάς. Πρόκειται για την σφυροβόλο Ηλιάνα Κοροσίδου, που συγκέντρωσε το 37% των ψήφων έναντι του 30% της Αναστασίας Μαρινάκου (800 μ./1.500 μ.) και  του 14% της Δέσποινας Μουρτά (400 μ.).

Στους εφήβους, ο βαδιστής Ζαχαρίας Τσαμουδάκης απέσπασε το 30%, ποσοστό που του έδωσε τον τίτλο του κορυφαίου στην κατηγορία. Δεύτερος ήταν ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής (25%) και τρίτος ο άλτης του ύψους Γιώργος Τεσσαρομάτης (13%).

Ο πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων Δημήτρης Λεβαντίνος (29,6%) αναδείχθηκε κορυφαίος παίδας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τριπλουνίστα Νίκο Ανδρικόπουλο (23,32%) και στην τρίτη τον επικοντιστή Γιώργο Τριανταφύλλου (21,08 %).

Στις κορασίδες, τον τίτλο της κορυφαίας απέσπασε η Αθανασία Βαϊτση (33,25%), η οποία κατέλαβε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Π/Κ στο Νανζίνγκ. Δεύτερη ήταν η άλτρια Κωνσταντίνα Ρωμαίου (23,43 %) και τρίτη η αθλήτρια των 100 μ. Ελίνα Πιτσάβου (20,94 %).