13 Ιανουάριος 2015, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2015, 18:40

Επιστρέφει χρήματα ο Μαντέλης για να πέσει στα μαλακά

  • Επιστρέφει χρήματα ο Μαντέλης για να πέσει στα μαλακά
    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης έξω από την Εισαγγελία Εφετών (φωτ.: Συμέλα Πανταρτζή / αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Να γλιτώσει τη φυλακή επιδιώκει ο Τάσος Μαντέλης αφού δήλωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει το ποσό που κατηγορείται ότι έλαβε ως μίζα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.   

Ειδικότερα, με αίτημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως το παραπεμπτικό βούλευμα του αποδίδει πως έχει απαιτήσει ως δωροδοκία 450.000 μάρκα (230.000 ευρώ), και ήδη –όπως λέει– του έχει δεσμευθεί λογαριασμός με 174.000 ευρώ.

Τώρα, προσφέρει άλλες 56.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κατόπιν αυτών και βάση του νόμου που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2014, ζητεί ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Το αίτημα του Τάσου Μαντέλη συνυπογράφουν ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσουγκράνης καθώς και η κόρη του η οποία δεν είναι κατηγορούμενη αλλά συνδικαιούχος σε λογαριασμό που κατατέθηκαν τα χρήματα.

Η δική που ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Νοέμβριο του 2013 αφορά την υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Το ελληνικό δημόσιο ζητά με παράσταση πολιτικής αγωγής 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους τέσσερις συγκατηγορούμενούς του που φέρονται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας.