13 Ιανουάριος 2015, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2015, 16:10

Γιάννης Αντωνιάδης: Παραιτήθηκα από την προεδρία της ΠΟΕ

  • Γιάννης Αντωνιάδης: Παραιτήθηκα από την προεδρία της ΠΟΕ

Η ανακοίνωση ότι στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του νομού Φλώρινας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για το τι θα συμβεί με τη διοίκηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας. Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Γιάννη Αντωνιάδη, αφού, όπως δηλώνει στο pontos-news, έχει υποβάλει ήδη την παραίτησή του
από τη θέση.

«Από την Παρασκευή (σ.σ.: 9 Ιανουαρίου) έδωσα και γραπτώς την παραίτηση, που έχει πάρει ήδη αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτή τη στιγμή, για τις 15 ημέρες που απομένουν έως τις εκλογές, χρέη προέδρου εκτελούν οι δύο αντιπρόεδροι γιατί αυτός είναι και ο σκοπός της ύπαρξής τους», λέει ο Γιάννης Αντωνιάδης.

Έτσι, μέχρι την επόμενη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ, επικεφαλής είναι ο Νίκος Χατζηδαυϊτίδης από την Αθήνα και ο Στάθης Παπαδόπουλος από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Γιάννη Αντωνιάδη, στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου –η οποία κατά 99% θα γίνει μετά τις εκλογές– θα αποφασιστεί αν η παραίτηση θα γίνει δεκτή ή όχι.

Σε περίπτωση που η παραίτηση γίνει αποδεκτή θα ακολουθήσει ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΔΣ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Γ. Αντωνιάδης: «Η Παμποντιακή και στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και εκτός Διοικητικού Συμβουλίου διαθέτει εκατοντάδες στελέχη που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αναπληρώσουν τον πρόεδρο και να σταθούν επάξια».

«Σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε βουλευτής μπορείτε να επιστρέψετε στη θέση του προέδρου;», ρωτάμε τον Γιάννη Αντωνιάδη. «Σαφέστατα. Όλα μπορούν να γίνουν. Δεν το σκεφτόμαστε αυτό το σενάριο. Απλώς είναι στη διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου να αποδεχτεί ή όχι την παραίτηση», απαντά.

Εκτός από πρόεδρος της ΠΟΕ ο Γιάννης Αντωνιάδης κατέχει και τη θέση του γραμματέα της ΔΙΣΥΠΕ (Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων). «Θα υπάρξει και από εκεί παραίτηση. Απλώς επειδή είναι ένα όργανο μεγάλο και δυσκίνητο, η παραίτηση δεν έχει ακόμα σταλεί. Αλλά είναι έτοιμη», διαβεβαιώνει.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) με την οποία η ομοσπονδία ζητούσε την παραίτησή του από την ΠΟΕ, ο Γιάννης Αντωνιάδης σχολιάζει: «Να κοιτάξει τα δικά της και να μην ασχολείται με τα άλλα».