13 Ιανουάριος 2015, 14:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2015, 14:29

Οι Νιου Γιορκ Τάιμς αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία», σε δημοσίευμά τους

  • Οι Νιου Γιορκ Τάιμς αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία», σε δημοσίευμά τους

Δεκαετίες αφότου άνοιξε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η γειτονική χώρα φαίνεται ότι έχει πετύχει να περάσει την αξίωσή της στα μεγαλύτερα και γνωστότερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Τελευταία ένδειξη δημοσίευμα των New York Times για τους 52 ταξιδιωτικούς προορισμούς που πρέπει κανείς να δει μέσα στο 2015.

Μεταξύ αυτών, στο Νο 10, περιλαμβάνεται η «Μακεδονία», η ΠΓΔΜ δηλαδή «με πρωτεύουσα τα Σκόπια», όπως αναφέρει η λεζάντα στη φωτογραφία. Την θεωρεί τον «επόμενο βαλκανικό προορισμό» και αναδεικνύει τα κρασιά της, το τοπικό χρώμα και το γεγονός ότι από το 2013 δεν έχει κανένα MacDonald!

Στο Νο 52, εξάλλου, φιγουράρει το ψαροχώρι Κας (ελλ. ονομασία: Αντίφελλος) στη Λυδία, σημερινή Τουρκία, το οποίο οι New York Times θεωρούν «μοδάτο» κατ’ αντιπαραβολή προς την Κω που είναι «ξεπερασμένη». Ούτε λίγο ούτε πολύ οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι οι τιμές στην Ελλάδα και δη στα ελληνικά νησιά παραμένουν υψηλές. Προτείνει δε επίσκεψη σε Πάταρα και Ξάνθο, κοντινούς προορισμούς στο Κας. Κανείς δεν τους έχει πει φυσικά την ιστορική προέλευση των περιοχών αυτών...

Ούτε έξω πάμε καλά.