13 Ιανουάριος 2015, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2015, 12:55

Οι στρατηγικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ 12 μέρες πριν την κάλπη

  • Οι στρατηγικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ 12 μέρες πριν την κάλπη

Με δυο στρατηγικές θα πορευτούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Βλέποντας και οι δυο ότι η πόλωση αποδίδει τουλάχιστον σε επίπεδο συσπείρωσης (και τα δυο κόμματα έχουν αγγίξει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 80%) θα συνεχίσουν μέχρι τέλους στην ίδια λογική εστιάζοντας στους ψηφοφόρους των μικρών κομμάτων.

Στο Μαξίμου ήδη ξεκινούν τη θεωρία της «χαμένης ψήφου» σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο με στόχο να πάρουν ψηφοφόρους από τους ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ, χωρίς να αφήνουν απ’ έξω ψηφοφόρους του Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ.

Δεν είναι τυχαίες οι μεταγραφές της Γκερέκου και του Οικονόμου, αλλά και στελεχών της Δράσης που σε επίπεδο κορυφής συνεργάζεται με το Ποτάμι. Παράλληλα στη ΝΔ προσχώρησε και ο Παναγιώτης Μελάς (είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ έγινε Ανεξάρτητος και ψήφισε Δήμα).

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία βάζει πλέον στον πολιτικό του λόγο συνεχώς το αίτημα για καθαρή νίκη και αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα όσα υπόσχεται.

Ήδη, άρχισε να αναφέρει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), ζητώντας παράλληλα ψήφο ανοχής από το ΚΚΕ σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποδυνάμωσης των μικρότερων κομμάτων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τους εκλογολόγους θεωρούν ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα ανατραπεί αλλά στην πολιτική και στη ζωή κανείς δεν μπορεί να μιλά με βεβαιότητα μέχρι την ημέρα της κρίσης.