13 Ιανουάριος 2015, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2015, 10:39

Άνοιγμα Σαμαρά με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

  • Άνοιγμα Σαμαρά με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα στους αναποφάσιστους και σε όσους δεν έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα Νέα Δημοκρατία έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τα Ιωάννινα.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά ανέβασε τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικός αντίπαλος είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί» και πρόσθεσε: «η χώρα είναι πολύ κοντά στο καλύτερο και το χειρότερο, θα κριθεί από την τελευταία ψήφο, είμαστε πολύ κοντά να σπάσουμε το χθες του λαϊκισμού, του κρατισμού, να νικήσουμε τον λαϊκισμό για πάντα». 

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι όσο συνεχίζει να λέει την αλήθεια για τα δεινά που περιμένουν την χώρα αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και μειώνεται η ψαλίδα και προσελκύει και κόσμο πέραν της παράταξης που θα ψηφίσουν πρώτη φορά ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός έβαλε στην ατζέντα του θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης με αφορμή την παρουσία του χθες στο Παρίσι.

«Βρέθηκα  στο Παρίσι με κορυφαίους ηγέτες σε μία μεγάλη συμβολική πορεία κατά της μισαλλοδοξίας. Η Ευρώπη είναι συγκλονισμένη από το κύμα αναταράξεων στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, ξανασκέπτεται από την αρχή τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης και τα θέματα ελέγχου των συνόρων της πέρα και πάνω από τις θρησκείες. Αλλά σε μία Ευρώπη που σκέπτεται ξανά τα θέματα σεβασμού των αρχών και των αξιών της που πρέπει να σέβονται οι πάντες, σ αυτή την Ευρώπη είναι σαν τη μύγα μες το γάλα κάποιοι που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα και να χορηγούν ιθαγένειες στον κάθε παράνομο αντί να ελέγχουν» είπε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την επίθεση για τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας ο Αντώνης Σαμαράς κατέληξε λέγοντας ότι «σε λίγο θα θέλουν δικαστήρια χωρίς εισαγγελείς, φυλακές χωρίς κάγκελα. Μία κυβέρνηση όμως οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της στο δικαίωμά τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τι θα είχε συμβεί αν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ξηρό ήταν άοπλοι; Θα είχαν σκοτωθεί και ο Ξηρός στην γιάφκα του θα σχεδίαζε το επόμενο χτύπημα».