13 Ιανουάριος 2015, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2015, 10:50

Τι ζητά η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας για την βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης του Πόντου

  • Τι ζητά η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας για την βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης του Πόντου

Στο κατάμεστο εντευκτήριο, και με κάθε λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Λέσχης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, αναφέρθηκε στο λόγο του σε έναν προβληματισμό που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό το ΔΣ του συλλόγου. Ο Φώτης Φανιάδης ζήτησε από τη δημοτική αρχή της Νάουσας να παραχωρήσει και το ισόγειο της πρώην Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας με στόχο να μετατραπεί στο χώρο στέγασης της παγκόσμιας κληρονομιάς της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου. Όπως είναι γνωστό, η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας στεγάζεται τον τελευταίο καιρό στο διατηρητέο κτήριο Τουρπάλη.

Ακολούθησαν προβολές ντοκιμαντέρ για την περιοχή της Αργυρούπολης του Πόντου και σύντομη αναφορά στην ιστορική βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Στη συνέχεια βραβεύθηκαν αριστούχοι μαθητές των τμημάτων της Λέσχης για τις σχολικές τους επιδόσεις την περασμένη χρόνια, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα μικρά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης.

Φωτογραφίες, βίντεο: inaoussa.gr

Gallery