12 Ιανουάριος 2015, 23:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2015, 23:02

«Ιπτάμενα» δέντρα και αντικείμενα σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

  • «Ιπτάμενα» δέντρα και αντικείμενα σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα από πολίτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με… ιπτάμενα δέντρα κι αντικείμενα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και εξακολουθούν να πνέουν-αν και ελαφρώς εξασθενημένοι στη συμπρωτεύουσα- χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 14 περιπτώσεις για κοπές δένδρων, καθώς και σε πέντε περιπτώσεις για να απομακρύνει αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον αέρα. Από τις πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν μικροζημιές σε τρία αυτοκίνητα. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, άνδρες της Πυροσβεστικής έκοψαν 13 δέντρα, πέντε στη Δυτική Μακεδονία και έξι στη Θεσσαλία.

Στην Αττική, μέχρι πριν από λίγη ώρα, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περίπου 80 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων που είχαν σφηνωθεί σε διάφορες επιφάνειες προκαλώντας ζημιές.

Την ίδια ώρα, στη Φλώρινα, όπου χιόνισε τις πρωινές ώρες, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν αύριο με καθυστέρηση (στις 9 το πρωί) ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 30ο χλμ. και Καστοριάς - Φλώρινας, από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού που επικρατεί, κυρίως τις βραδινές ώρες, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Δρανιά – Οργάνη – Σμιγάδα - Μυρτίσκη – Άνω Βρυσίνη, Κάρδαμος – Κύμη και στο επαρχιακό δίκτυο Ν. Σάντας- Κέχρου, μετά το 7ο χλμ (νομός Ροδόπης), στην παλιά επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, μέσω Χολομώντα (νομός Χαλκιδικής), στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ (νομός Πέλλας), καθώς και στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα (όρια Ν. Πιερίας), διασταύρωση «Βρύση του Κατή» (νομός Λάρισας).

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, λόγω του χιονιού που έπεσε το πρωί, απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων, από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα, μέσω του Ορμενίου, εφόσον αυτά δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξάλλου, στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, έχει διακοπεί η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος, ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Από τη σφοδρή χιονόπτωση, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ