Πού χρειάζονται ακόμα αλυσίδες, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

  • Πού χρειάζονται ακόμα αλυσίδες, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
    Φωτογράφος Χάρης Λάσκαρης (αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θα αργήσουν να αποκατασταθούν. Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι συνεχίζουν να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή η διάβαση Ξηρόμερου στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου-Φαναρίου στο Κιλκίς, καθώς οι ζημιές στο οδόστρωμα είναι σημαντικές. Στη Ροδόπη, κλειστές λόγω υπερχείλισης υδάτων παραμένουν οι διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα, Λίσσος (ύψος Αρριανών), Έβρενου-Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Η αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας απαγορεύει τη διέλευση βαρέων οχημάτων από τη Βουλγαρία μέσω Ορμενίου χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Ροδόπη αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Δρανιά-Οργάνη-Σμιγάδα-Μυρτίσκη-Άνω Βρυσίνη και Κάρδαμος-Κύμη, και στο επαρχιακό δίκτυο Ν. Σάντας - Κέχρου μετά το 7ο χλμ.

Στην Πέλλα αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Στη Φλώρινα, εκτός από το ορεινό και επαρχιακό δίκτυο, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς: Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 1ο έως το 30ό χλμ., Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής από το 1ο έως το 25ο χλμ. (μέσω Βίγλας), Φλώρινας-Κοζάνης από το 1ο έως το 22ο χλμ., Φλώρινας-Νίκης από το 1ο έως το 17ο χλμ. (τελωνείο Νίκης), Αμυνταίου-Καστοριάς (μέσω Λεχόβου) και Φλώρινας-Νυμφαίου από το 12ο έως το 21ο χλμ.

Στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από το 65ο έως το 90ό χλμ., στην παλαιά εθνική Αρναίας-Θεσσαλονίκης (μέσω Ταξιάρχη) και στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Ιεράς Μονής Παναγιάς, Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και Αρναίας-Στανού.

Στη Λάρισα με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης - Παλαιού Παντελεήμονα (όρια νομού Πιερίας) ενώ στην Κρήτη αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο οροπεδίου Λασιθίου και Σελάκανο του δήμου Ιεράπετρας.