12 Ιανουάριος 2015, 14:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2015, 15:00

Παραίτηση Αντωνιάδη από τους θεσμικούς φορείς των Ποντίων ζητεί η ΟΣΕΠΕ – Χαιρετίζει το δικαίωμα των Ποντίων στο πολιτεύεσθαι

  • Παραίτηση Αντωνιάδη από τους θεσμικούς φορείς των Ποντίων ζητεί η ΟΣΕΠΕ – Χαιρετίζει το δικαίωμα των Ποντίων στο πολιτεύεσθαι

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον πρόεδρο της ΠΟΕ και Γραμματέα της ΔΙΣΥΠΕ, Γιάννη Αντωνιάδη, να παραιτηθεί από τις προαναφερθείσες θέσεις αφού επέλεξε το δρόμο της πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, η διαφάνεια και η ουδετερότητα των θεσμικών ποντιακών οργάνων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η ΟΣΕΠΕ χαιρετίζει κάθε θεμιτή άσκηση του δικαιώματος του πολιτεύεσθαι από Ποντίους που κατοικούν στην Ελλάδα (με εξαίρεση την εξαμβλωματική τακτική των υποψηφιοτήτων Ποντίων με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής).

«Δυστυχώς όμως οι κομματικές γραμμές, οι οποίες πρόθυμα υποκύπτουν στις πελατειακές σχέσεις και τις νοσηρές εκδοχές του παρασκηνιακού βαθέως ελλαδικού κράτους, συνιστούν συχνότατα νοσογόνους παράγοντες λαϊκισμού και ιδιοτέλειας, αποδεδειγμένα εχθρούς των συντεταγμένων επιδιώξεών μας. Όσο και να το απευχόμαστε, ο κομματισμός στην Ελλάδα θα παράγει επί το πλείστον άγονες συγκρούσεις σκοπιμοτήτων, προσκλήσεις σε πολιτικό βαρβαρισμό, υποταγή και αγκίστρωση σε άρματα αλλότριων συμφερόντων. Η εμπειρία μας καταδείχνει την ασυμφωνία και δυσαρμονία των ταυτόχρονων ρόλων του αιρετού εκπροσώπου των πολυβάθμιων οργάνων του χώρου μας και αυτού του πολιτευόμενου στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Τους θεωρούμε ως αυστηρά ασυμβίβαστους» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, ο εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΠΟΕ και γραμματέας της ΔΙΣΥΠΕ Γιάννης Αντωνιάδης θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με τη ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Φλώρινας.