12 Ιανουάριος 2015, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2015, 10:01

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών στην Ευρώπη

  • Ποιος είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών στην Ευρώπη
    Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Βατικανό

Μετά το μακελειό στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo και την υπόθεση ομηρείας στο εβραϊκό παντοπωλείο, στη Γαλλία, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 άτομα, οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό και σε στενή συνεργασία με τις αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Εκτιμώντας ότι τα αιματηρά περιστατικά στο γαλλικό έδαφος μπορεί και να μην είναι τα τελευταία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προχωρούν σε ανταλλαγή πληροφοριών για να προλάβουν κάποιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι είναι πιθανό το Βατικανό να αποτελέσει τον επόμενο στόχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτα το δημόσιο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 1 χωρίς να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγές του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa ανέφεραν ότι οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως «το Βατικανό είναι ένας από τους εν δυνάμει στόχους του ISIS, αλλά στην φάση αυτή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να μπορούν να συνδεθούν με την προετοιμασία κάποιας επίθεσης».