11 Ιανουάριος 2015, 16:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2015, 16:38

Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει δημοσιεύματα για εκροές καταθέσεων

  • Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει δημοσιεύματα για εκροές καταθέσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζοντας ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο», μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκροές καταθέσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, «με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο. Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις».

Η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές. Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας».